Cognitieve Gedragstherapie

Cognitieve Gedragstherapie

In het dagelijks leven komt het voor dat we ons beperkt voelen doordat we onbewust angst de regie geven over ons handelen. Door de achterliggende gedachten te onderzoeken wordt het mogelijk om keuzevrijheid en handelingsruimte weer terug te winnen en daarmee je leefwereld te vergroten.


Cognitieve gedragstherapie gaat ervan uit dat je gedachten, gevoel en gedrag met elkaar verbonden zijn. Ik gebruik deze therapie om inzichtelijk te maken wat gedachten met je gevoel kunnen doen en welke invloed dit op je gedrag kan hebben.


Onze gedachten bepalen namelijk grotendeels hoe wij de wereld om ons heen zien en ervaren, hoe we ons voelen en hoe we op bepaalde gebeurtenissen reageren. Dat betekent dat als we leren om andere gedachten te hebben, we ons anders voelen en anders reageren. Maar ook, dat wanneer we anders reageren, we ons anders voelen en anders over een situatie zullen denken.


Cognitieve gedragstherapie is een wetenschappelijk onderzochte, effectieve methode bij o.a. angst- en paniekklachten, stress, posttraumatische klachten, depressie en een laag gevoel van eigenwaarde.


Denk je dat cognitieve gedragstherapie ook kan helpen bij het oplossen van jouw problemen? Of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden om de kwaliteit van je leven te verhogen? Neem dan contact op.

Het geluk van het leven hangt af van de kwaliteit van je gedachten


Marcus Aurelius